3 в 1 или как да печелиш на макс?

 

Никога не разчитай само на това да изработиш един продукт и да го продадеш. Ще трябва да направиш още много бройки, за да получиш някакъв приличен доход и ще загубиш много време. Защо просто не помислиш дали не можеш да извлечеш максимална печалба от него, като го „изтискаш“ като лимон докрай? Дали не можеш да продадеш и идеята за него?

 

Как можеш да печелиш на макс?

Вече си загубил/а много време, за да измислиш как твоя хендмейд да бъде оригинален и неповторим – дизайн, материали… Колко  бройки трябва да направиш, за да си възвърнеш инвестицията? А, можеш да спечелиш още пари и от идеята за него.

 

Печалба от инструкция

Вариант 1pdf

Направи снимки на всяка една стъпка от изработката. След това напиши инструкция кое как се прави, добави шаблони, ако има нужда. Всичко оформи в PDF документ и го продай. Правиш го 1 път, а можеш да продадеш хиляди бройки.

Вариант 2 – тип Направи си сам

Подготви пакет – инструкция с материали (примерно за гоблен, пакетът ще съдържа: схема, панама, конци, игла, инструкции), от които клиента сам ще си изработи изделието.

 

Печалба от провеждане на курс

  •  Присъствен на живо – работилница (workshop)

Пускаш обява в местен вестник, или публикуваш събитие във Фейсбук и поканваш всички, които се интересуват от това как се прави нещо. Обясняваш ясно и точно за кого е този курс, какво ще научи, какви ползи ще има, колко струва, колко време ще продължи…

Можеш да организираш периодично такива курсове, като всеки път показваш как се работи с различни техники и материали. Примерно при изработка на бижута – основни техники и инструменти при работа с тел; келтски възли; кожени бижута; изработка на бижута от филц; работа с мъниста – низане, плетене…

  • Дигитален – онлайн с видео модули

Същият курс може да е във видео формат. Показваш как се прави нещо – техники, материали и някой те заснема с камера.

Подреждаш видеата и ги качваш на сайта си, с достъп само за платилите. Ако нямаш сайт, може да си направиш ютуб канал. Да ги качиш, и да дадеш достъп до тях само на участниците в курса. Тук предимството е, че един път правиш, а продаваш много пъти. Можеш да автоматизираш всичко, така че да печелиш, докато правиш нещо друго.

Човек трябва да е практичен и интуитивен. След като си изразходил/а време и усилия в изработката на нещо, защо да не го монетизираш по няколко начина и да печелиш на макс?

Хендмейдърите те чакат да станеш част от тях!

 

 

 

Вашият коментар