Рисувани дрехи, обувки, чанти от Didore art

 

 

Срещнах Даниела в групата Хендмейдъри.  

Още в самото начало ми направи впечатление с желанието си да влезе в нея, нейната упоритост, настоятелност и борбеност.

Даниела рисува. Тя не е просто художник-не твори върху платно с рамка, а прави живи картини. Платното ѝ са дрехи, обувки, аксесоари.

 

 

Запознайте се с нейната история:

Откъде черпиш идеи?

Сигурна съм, че всеки творец намира своето вдъхновение на най-различни места. Пречупва го през собствената си призма и мироглед. Моментното състояние на духа също оказва огромно влияние на творението, което ще се роди.

 

Техники и материали, които използваш

Техниката, с която ще работиш, също зависи от самия творец. Всеки изпробва различни варианти, докато намери своя. Веднъж намериш ли собствения си път, всичко започва да върви по правилните релси. Нещата започват да ти се получават и хората го забелязват и оценяват.
Аз лично съм изпробвала различни техники и материали… Минах през различни етапи. Видях кое работи за мен и кое не. Харесах си определени неща и започнах да работя най-често с тях. Това не означава, че не експериментирам. Все още изпробвам различни бои, четки и техники. Мисълта ми е, че точна формула няма. Всеки творец трябва за изпробва различни материали, докато намери тези, с което му е най-удобно и приятно да работи. А магазините за творци, предполагам, всеки ги знае.

 

Търсят ли се такива неща?

За съжаление у нас не се цени достатъчно Ръчната изработка. Наблюдавам обаче, че с всяка изминала година това започва да се променя. Хората започват лека – полека да разширяват мирогледа си и да търсят уникални стоки и подаръци за близките. 

 

Къде продаваш?

Хендменд базарите и платената реклама са най-подходящият начин, за да бъдеш забелязан, според мен. Както и продаването чрез физически и онлайн магазини у нас и в чужбина.

 

Как започна?

 

Мечтите са осъществими, стига да ги искаме достатъчно силно и да се борим за тях всяка минута.

Създаването на страничката Didore art не беше нито прищявка, нито нещо мимолетно, което ми е хрумнало току-що. Зад нея стои една мечта. Мечта, която години наред е блещукала и растяла, за да порастне и заблести.

 

Как и защо съчетаваш модата и рисуването?

 

Модата… модата е моята СТРАСТ. Рисуването, то е СМИСЪЛЪТ. За мен едното, не съществува без другото.

Има много прекрасни картини, които висят по стените, но те не са живи. Да нарисувам картина и да я закача на стената си не ме прави достатъчно щастлива. За мен картината трябва да оживява чрез притежателя си. Тя трябва да бъде показвана всеки ден пред широка публика, но не като неодушевен предмет…Да се разхожда, да обядва, да работи, да плаче, да се смее, да обича, да се прибира вкъщи и пак да излиза… Тя трябва да бъде жива. А жива я прави човекът, който я носи.

 

Това е и моята мисия и цел:

Да вдъхвам живот на дрехите, да ви карам да се чувствате специални и красиви в тях, да ви усмихвам, и вдъхновявам.

С обич Didore art

 

Може да посетите страничката на Даниела и да си купите една различна дреха-рисувана, с която ще ви забележат.

Харесайте Anelelle и ще получавате още полезна информация за хендмейд бизнеса.

Прочетете и историята на Дари Късовска.

Вашият коментар