На фокус – снимката

Как снимката може да увеличи продажбите ти?

Снимката е първото нещо, което купувача вижда, когато попадне в твоя онлайн магазин. Тя е „дрехата“ на продукта. Чрез нея ти или ще привлечеш и задържиш погледа му, или той ще напусне сайта ти безразличен.

Затова е много важно да направиш грабващи снимки на твоите ръчно изработени изделия. За целта използвай професионален фотограф. Ако не можеш да си позволиш този лукс,  купи си добър фотоапарат и прочети малко литература по фотография. Поупражнявай се и виж как ти се получават снимките.

Снимката може да увеличи продажбите ти, ако е качествена. Какво означава това?

  • Да е добре фокусирана.
  • Да е ясна.
  • Да е детайлна.
  • Продукта да е сниман от различни ракурси.
  • Изделието да е осветено с подходяща светлина.
  • Да има композиция.

Купувачът не може реално да види и пипне изделието, така че снимката трябва да му „отговори“ какъв е този продукт – цялостна визия и детайлно, какъв цвят има, материя, как се ползва, носи…

За по-добра визия може да използваш 360 градусови снимки или видео.

Фоторедактори

Не се тревожи, ако първоначално резултатите не са много добри. Постепенно ще се усъвършенстваш. Просто се упражнявай! Пък и има програми за обработка на снимки, които ще прикрият неумението ти.

Може да редактираш своите снимки и да ги подобриш с:

  • Photoshop
  • Gimp – безплатен редактор
  • Pixlr Editor – безплатен онлайн редактор
  • друг редактор

Тъй като съвременните фотоапарати използват нови технологии и постоянно ги усъвършенстват, то както и да снимаш, все ще ти се получат снимките. И са необходими минимални корекции, които може да направиш най – лесно и бързо с редактора на снимки Picasa.

Ето така изглежда той отвътре:

 

 

Отляво са функциите за редакция, отдясно – снимката и виждаш в реално време промените, които правиш. Ако не ти харесват, можеш да ги отмениш.

Подобряваш снимките си само с няколко клика. Натискаш Чувствам се късметлия и изображението светва. Може да добавиш контраст, да ретушираш, изрежеш снимката буквално за секунди. Програмата е много приятна. Интерфейсът е удобен и се работи с лекота.

Пример:

Ето сега един пример с моя фотоапарат, който е купуван преди 10 години. Вижда се, че снимката отляво – преди редакция – е по – тъмна. След редакция с Чувствам се късметлия, тя получава повече светлина и става с една идея по – добра. Използвала съм подрязване и съм добавила воден знак на марката Anelelle.

 

Преди редакция                                                                След редакция

нередактирана снимка                                   редакция снимка

 

И след като експортирах обработената снимка в папка на моя компютър, тя автоматично намали размера си от 2,51 МВ  на  240 КБ. Така тя вече заема много по – малко място. Не е ли чудесно!

Сподели с приятели и се присъедини към общността на Хендмейдърите във Фейсбук.

П.П.   Подарявам ти този хак Как можеш да изтриеш фон от снимка

 

 

 

 

 

Вашият коментар