Идеи за дизайн

 

Ентусиазиран/а си и имаш много идеи за дизайн на изделията, които изработваш. Но е добре и да погледнеш другите от твоя бранш какво предлагат и какво се търси най – много в момента. Каква е тенденцията.

Или не можеш да измислиш нищо. Тогава…

От къде можеш да вземеш страхотни идеи за дизайн и да се вдъхновиш?

1.  Най – голямото място за споделяне на идеи е Пинтерест https://www.pinterest.com/.

Мода, дизайн, изкуство, занаяти, фотография … тук може да намериш идеи за всичко, което те интересува. Ако искаш да ти се покажат идеи за бижута от кожа, просто в Search написваш “ leather jewelry ideas “ .

 

Pinterest
търсене в Пинтерест

 

Харесало ти е нещо, но не знаеш как се прави. Няма страшно, защото има tutorials и how to make – това са упътвния как се прави нещо стъпка по стъпка.

Ако не знаеш как да съчетаваш цветовете, Pinterest е насреща. Просто написваш „colors that go together“ и воала:

 

colors

 

Препоръчвам ти никога да не копираш мотамо. Вдъхнови се, видоизмени, придай уникалност. Твоят бранд не трябва да имитира, а да има собствена неповторима уникална визия, заради която клиентите ще търсят именно теб. Иначе, конвейрни продукти има под път и над път, и то на смешни цени.

Пинтерест е един безкраен извор на идеи, стига да знаеш как да го използваш пълноценно. Затова е добре да се регистрираш и да следиш  тенденциите.

Може да „закачиш“ твоите  изделия и така да им направиш един вид безплатна реклама, т.е да ги популяризираш. Колкото повече пинове получиш, толкова по – добре – ще достигнеш до много хора, които ще видят твоите продукти.

2. Другото необятно място е природата – цветя, форми, цветове, животни… Наблюдавай и твори. Можеш да използваш и материали от нея за своите проекти – дърво, кожа, миди, камъни…

Дано да съм ти била полезна. Ако е така, лайкни и сподели. Благодаря!

Присъедини се към Фейсбук групата на Хендмейдърите – тя е за всички, които изработват ръчно изделия и имат някакъв проблем, желаят съвет или искат да научат нещо ново. Ще получиш подкрепа и ще се запознаеш с твои колеги.

 

Вашият коментар