Описание и снимки, които продават

Как да описваме продуктите си така, че клиента да ги купи?

Съвети и трикове по копирайтинг

За да е успешно едно описание, то трябва да съдържа следните елементи: заглавие, copy – текст, призив за действие, доставка, цена.

Заглавието трябва да грабне вниманието на купувача и да предизвика интерес у него, така че той да продължи да чете по – надолу.  Добре е то да е кратко, ясно, разбираемо и да съдържа поне една ключова дума.

Текстът трябва подробно да описва продукта:

  • от какво е направен – какви материали са използвани;
  • за какво служи;
  • как е изработен;
  • размери;
  • инструкция за употреба;
  • как се почиства, съхранява;
  • история – как си се вдъхновил/а да го изработиш;
  • за кого е предназначен;
  • още неща …

Описанието много зависи от естеството на продукта и за различните продукти може да варира. Важно е да го напишеш така, че да задържиш вниманието на потенциалния купувач и да предизвикаш у него желание за покупка.

Описанието трябва да дава отговор на въпросите : Защо да купя точно този продукт? С какво той е по – различен от всички други подобни на пазара? Как ще се почувствам, ако го купя? Решава ли някакъв мой проблем? Нуждая ли се от него?

Уникалност + Емоции = Успех

Тук ключовата дума може да се спомене 3 – 4 пъти.

Призивът за действие трябва да е кратък, ясен, повелителен и да е оформен като бутон с оранжев или червен цвят.

Примерно: Добави в количката, Купи сега …

Цената е много важна. Тя трябва да е съобразена с търсенето на пазара, покупателната способност на идеалния клиент, в нея да са калкулирани всички направени разходи и да генерира печалба. Как се формира и определя цена ще разясня в отделна статия.

Условия за доставка и връщане –  кажи кога ще бъде доставен продукта, колко ще струват транспортните разходи и какви са условията за безплатна доставка. Как става връщането на стоката, в какво състояние и в какъв срок от датата на покупката.

Когато даваш гаранция за връщане, купувачът е по – малко разколебан и взема по – лесно решение за покупка. Ако има и безплатна доставка над определен праг, той е стимулиран да купи за повече пари и да увеличи средната стойност на поръчката.

Снимки

Снимките трябва да покажат на клиента как изглежда продукта в действителност. Те трябва да са на бял фон, ясни, добре фокусирани, детайлни. Добре е да са няколко на брой и от различни ракурси. С модел и без модел. Купувачът възприема по – добре даден продукт, когато го види как изглежда върху друг човек. Ако искаш да научиш повече как да направиш продаващи снимки, прочети тук.

Сподели с приятели статията  и се присъедини към Хендмейдърите – група във Фейсбук за тези, които изработват ръчно изделия и искат да ги продават.

 

Вашият коментар