Продажба на хендмейд във фейсбук групи

 

 

Фейсбук е място за общение, забавление, споделяне на снимки, видео, мисли, идеи, както на личната стена, така и в групи. Групите са малки съобщества от членове със свои правила. Те се създават, за да могат хората със сходни интереси да разменят полезна информация помежду си и/или да решават наболели проблеми.

Имам една радостна новина за теб. Има групи, които са създадени да разрешат твоя проблем:

Нямам продажби. Къде да намеря моите идеални клиенти?“

В тях ти може да покажеш твоя хендмейд, да получиш запитвания от потенциални купувачи и да реализираш продажби.

Във Фейсбук има много групи за представяне на ръчно изработени изделия.

Аз ще ти дам линкове само на малка част от тях, за да ги разгледаш и анализираш – дали са пазар за твоите изделия, в тях ли членува твоят идеален клиент.

 

Групи за продажба на хендмейд

– Продажба на ръчно изработени изделия – публична група с над 2400 члена за продажба на всякакви ръчно изработени неща.

– Homemade beauty products – публична група с над 8700 члена.

 ГРУПА ЗА РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И КРАСОТИ  – затворена група с над 3100 члена за обмяна на опит и продажба.

– Ръчно изработени уникати: продажби, покупки, съвети, взаимопомощ – публична група с над 13 К члена. Изискванията са да се пише на кирилица. Продуктите да имат описание и цена. Забранени са споделяне на сайтове, повече от 2 публикации на ден и още…

Ръчно изработени стоки – поръчки, продажби и размени – публична група с над 1100 члена за всичко, свързано с личното творчество. Може да се похвалиш и само с това, което си изработил/а.

– КИЛЕРА – РЪЧНО ИЗРАБОТЕНО – публична група с над 5500 члена за творци и ценители – тези, които обичат ръчно направените неща, място за отдих и раздумка. Може да споделиш и съвет, да зададеш въпрос.

– Ръчно направено – купи и продай – затворена група с над 2800 члена за всички, които ценят ръчната изработка.

– Ръчни красоти – опит, идеи, продажба – публична група ( над 1500 члена) за продажба и споделяне на творения, идеи, схеми, клипчета как се прави нещо.

– РЪЧНА ИЗРАБОТКА – публична група с  над 4700 члена. Без правила.

– ДЕКУПАЖ ( РЪЧНА ИЗРАБОТКА ) – публична група с около 1900 члена. Без правила.

– още…

Съвети и насоки

Съветвам те да станеш член само на тези групи, в които има активност – постовете се харесват, споделят, коментират – има запитвания за закупуване.

Ако в дадена група се публикува пост и той не получи реакции, то той достига до съвсем малко членове. До кого? До тези, които са проявили някакъв интерес – били са в съприкосновение с групата наскоро – Фейсбук е „видял“, че те са чели/ публикували пост, харесали, коментирали…

Не се заблуждавай! Дори някой пост да се хареса, коментира, той няма да достигне до всички членове от дадената група. Това няма как да стане практически, защото голяма част от потребителите на социалката членуват във стотици групи и е невъзможно всеки един да получи всички постове от всички групи, в които членува във нюзфийда си.

Ако искаш да получаваш ценна информация за твоя бизнес, можеш да се присъединиш към Хендмейдърите – група за подкрепа и съвети по хендмейд. Повече за групата прочети тук.

Препоръчвам ти да членуваш и в групи, които не са специално за продажба на ръчна изработка.

Например:

ПРОДАЙ, КУПИ И СЕ УСМИХНИ – ВСИЧКО ДО 20 ЛЕВА!!!🤗🤗😇🆕🆕🆕 – затворена група с над 25 К члена и доста правила, които трябва да спазваш.

Използвай търсачката на Фейсбук и намери своята група!

 

Прочети още:

Защо нямаш продажби във Фейсбук групи?

Ръководството Тайната на ангажиращия фейсбук пост в група или Как да поствам във Фейсбук група така, че да предизвикам интерес?

 

 

 

 

 

Comments

Вашият коментар